fbpx

Tijd om mijzelf voor te stellen!

Op de pagina ‘Judith’ lees je heel kort wie ik ben, wat ik doe en waarom ik met dit bedrijf Mi Lasi ben gestart. Maar wie ben ik nou eigenlijk echt? Wie is de persoon achter het bedrijf? Ik neem je mee!

♥ 22 januari 1985, geboren in de stad Groningen. Ik wilde niet uit de buik van mijn moeder, ik vond het lekker veilig daar, maar uiteindelijk kwam ik toch.. Mijn ouders woonden toen in Nieuw-Roden (op de grens van de provincie Groningen en Drenthe) en waren op dat moment druk bezig met het bouwen van de kippenschuren en het ouderlijk huis. Mijn vader was kippenmester van beroep.

 

Opgegroeid op een kippenboerderij

♥ Mijn eerste levensjaren heb ik samen met mijn ouders gewoond in een voormalig varkensschuur die was ingericht als woonruimte. Mijn vader komt oorspronkelijk uit Sumar, een dorpje in de buurt van Drachten (Friesland) en mijn moeder is opgegroeid in Oost-Groningen. Haar vader kwam oorspronkelijk uit Brabant en haar moeder uit Zeeland. Op 23 juli 1986 is mijn broertje Martijn geboren en op 11 september 1989 is mijn broertje Robin geboren. Het gezin was compleet. 

 

 

 In mijn jonge jaren heb ik met mijn ouders en broertjes altijd in hetzelfde huis gewoond, in ‘the middle of nowhere’, in Nieuw-Roden. Ik heb daar een hele fijne en onbezorgde jeugd gehad. Mijn moeder en haar vriend wonen er nu. Het is nog steeds een ontzettende fijne plek om terug te komen.

 Ik heb zelf in Groningen, Grootegast en Utrecht gewoond en tussendoor heb ik veel in het buitenland gewoond en gereisd. Ik ben zowel een stadsmens als een dorpsmens. Ik ben geboren in de stad en uiteindelijk opgegroeid in een dorp. Ook denk ik dat ik over een aantal jaar de stad weer ga inruilen voor een dorp.

 

Uitwisselingsstudent in Amerika toen ik 16 was

 

♥ Toen ik 16 jaar was, was ik een jaar uitwisselingsstudent in de staat Kentucky in Amerika. Tijdens mijn opleiding Toerisme, heb ik 3 maanden in Bangkok en 3 maanden in Bali gewoond. Tijdens mijn afstudeerstage ben ik 7 maanden in Suriname geweest. Verder ben ik verliefd geworden op Zuid-Amerika en heb ik daar ook al mooie reizen mogen maken. Van reizen word ik ontzettend gelukkig. De behoefte om heel lang weg te gaan, heb ik nu minder, maar korte reizen vind ik nog steeds super!

 Vroeger als kind was ik ontzettend verlegen. Dit is pas veranderd nadat ik een jaar naar Amerika ben geweest.

Extravert, introvert. We plakken overal graag een label op. Ik hou van etentjes samen met vrienden, naar kroegen gaan, naar netwerkevenementen gaan. Mensen noemen mij vaak extravert, maar ik kan ook introvert zijn. Als ik mij op me gemak voel, dan ben ik extravert. Anders niet. Maar ik vind het ook heerlijk om in mijn eentje met mijn kleedje op de bank te liggen, met een fijne film of een goed boek. Ik vind het sowieso fijn om veel tijd alleen te hebben.

Een gevoelig en intuïtief persoon

 

 Ik praat over koetjes en kalfjes, maar ik vind het fijner om een diepgaand gesprek te voeren. Ik ben zelf open over mijn privéleven, dus dat nodigt ook uit tot deze gesprekken. Ook ben ik een gevoelig persoon. Ik voel heel snel de sfeer aan en als dat negatief is, vind ik dat lastig om mij daarvoor af te sluiten. Ook kan ik de gemoedstoestand van iemand aanvoelen, dat kan vervelend zijn, maar in mijn werk is dit handig. En ja, ik moet het toegeven. Ik ben HSP-er. Ik wil mijzelf geen stempel geven, maar ik heb veel kenmerken daarvan. Sinds ik mediteer, ben ik ook erg intuïtief. Ik ben geen waarzegster, maar ik heb wel eens dingen gevoeld, die daadwerkelijk zijn gebeurd. In een gesprek heb ik snel helder, waarbij het bij iemand op vastloopt in het rouwproces. Wil jij vrijblijvend advies, zodat je na het gesprek weet waar je aan moet werken? Klik dan hier.

♥ Ik ga graag naar de Waddeneilanden en wandel graag. Op de eilanden kom ik helemaal tot rust en ik vind het altijd zo gezellig. Ook heb ik het gevoel dat ik even helemaal weg ben.

♥ Ik vind een gezonde lifestyle belangrijk. Ik hou de 80-20 regel aan. Dat betekent 80% gezond en 20% ongezond. Dus in de weekenden ga ik mij lekker te buiten met ongezonde dingen en doordeweeks laat ik mij ook af en toe gaan met een borrelhapje, wijntje of chocola. Toch eet ik over het algemeen heel gezond. Ik probeer 2 keer in de week in de ochtend krachttraining te doen, 2 keer yoga en ik doe ook aan spinning of racefietsen 2 keer in de week.

 

  

♥ Ik hou van honden. Mijn beste maatje is altijd mijn zwarte labrador Noenka geweest. Helaas heeft deze mooie labrador maar twee jaar bij ons in de familie mogen zijn. Ook de labrador van mijn moeder Coco, heeft ons vorig jaar moeten verlaten.  De bedoeling is om eind dit jaar ook een eigen hond te nemen. 

♥  Zelf ben ik op 24-jarige leeftijd mijn eigen vader verloren aan zelfdoding. Dit was een kantelpunt in mijn hele leven. Wil je het verhaal: de dag dat mijn vader uit het leven stapt lezen? Klik dan op deze link.

Ik ben een familiemens

Ik ben een familiemens. Dit is alleen maar meer geworden sinds het overlijden van mijn vader, dan besef je pas echt hoe ontzettend belangrijk familie is. Het liefst ga ik één keer per week na mijn ouderlijk huis toe. En vind ik het ook fijn om mijn broertjes en de familieleden van mijn vaderskant af en toe te zien. Sinds mijn moeder een nieuwe relatie heeft, vind ik het ook fijn om die kinderen beter te leren kennen. Familie is erg belangrijk voor mij en heeft ook echt mijn prioriteit.

♥  Ik hou van opruimen. Een opgeruimd hoofd, geeft een opgeruimde geest, zeg ik altijd. Een paar jaar geleden heb ik de bezem door al mijn spullen en dus ook kleren gedaan. Geïnspireerd door het boek ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo. Wat een geweldig boek. Ik raad het iedereen aan.

♥  Persoonlijke ontwikkeling is mijn hobby. Vanaf mijn 26e ben ik intensief boeken gaan lezen over persoonlijke ontwikkeling en dat vind ik heerlijk. Ik vind het fijn om stapjes te maken, zodat mijn leven mooier en mooier wordt. En uiteraard probeer ik regelmatig stil te staan bij wat ik nu al heb. Tegenwoordig lees ik bijna alleen nog maar psychologieboeken. Wie zijn mijn grootste inspiratiebronnen? Het eerste boek die ik heb gelezen over geluk is van Eckhart Tolle. Hannah Cuppen, heeft zoveel voor mij betekent met haar boeken ‘Liefdesbang en Liefdesroep’. Ook het boek van Jan Geurtz met ‘Verslaafd aan Liefde’ heeft mijn leven positief beïnvloed, op het moment dat ik het hardst nodig had.  Online volg ik graag Jelle van ‘SoChicken’ en Sanny Verhoeven van ‘Sanny zoekt geluk’. Ook zij hebben mijn leven positief beïnvloed.

En nu: online rouwbegeleider

♥ Hoe mooi is het dat ik, door mijn persoonlijke reis, veel over mijzelf te weten ben gekomen. Het verliezen van relaties, vriendschappen, huizen, een baan, een vader, is iets wat tot dusver heel kenmerkend is geweest voor mijn leven. Om sommige situaties kon ik heel goed rouwen en andere dingen stopte ik liever weg. Ik kan mij daarom heel goed inleven in mensen die het lastig vinden om te rouwen. Diegene die niet zo goed bij de pijn durven te komen. Alles wat ik heb geleerd over persoonlijke ontwikkeling, rouwen en de opleiding Nabestaandenzorg die ik heb gevolgd, zorgen er voor dat ik mij Rouwbegeleider mag noemen!